Кметът влиза в ролята на Дядо Коледа

Градоначалникът Румен Томов ще награди децата с най-трогателните писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“ на 27.01.2020 година, от 11.00 часа., в зала № 5 на Община Благоевград.

В „ Пощенската кутия на Дядо Коледа“, децата на Благоевград имаха възможност да пускат своите писма до Дядо Коледа от началото на декември до 10 януари 2020 година. Писмата бяха старателно селектирани и предоставени на комисия, която да определи най-атрактивните, запомнящите се и докосващи сърцето писма. След преглеждането на над 700 писма, комисията определи десетте най-оригинални. Наградата за авторите им е да получат желания от тях подарък от Дядо Коледа.

А комисията доста се затрудни – от „ искам световен мир“ до „ искам възглавничка с формата на поничка“.

Тази година се открояваха писмата, в които децата искаха от Дядо Коледа да донесе на всички хора по света здраве, надежда, радост. Трогваха думите, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец. Просто искаха той да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга. Да не се делят хората на бедни и богати. Умиляваха и словата, с които малчуганите не искаха нищо за себе си, а за мама, за децата от Дома за сирачета. Една малка фея вече се бе приготвила – чакаше само Дядо Коледа, за да може заедно да раздадат подаръците на хлапетата от Дома.

Комисията се убеди – най-чистите детски мечти чертаят пътека към светли и за нас, възрастните, дни! Защото децата на Благоевград имат сърца, пълни с толкова много обич и светлина!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *