Какво получиха децата от кмета като Дядо Коледа?

Малко котенце, професионален фотоапарат, дрон… това са част от описаните желания на децата, които пуснаха писма в кутията на Дядо Коледа. Кметът на Благоевград Румен Томов награди децата, написали и пуснали най-оригиналните и трогателни писма.

Сред най-емоционалните писма се оказа това на Лина Джолева, която си пожела малко котенце. Тя е възпитаничка на VIII СУ „Арсени Костенцев“. В писмото си детето пише, че подаръкът иска да е лично от белобрадия старец и той да реши какъв да бъде, но, преди всичко, предпочитанията й клонили към малко котенце. Лина бе подготвила списък от какво има нужда едно коте и стриктен график за отглеждането му.

Елена Радева пък получи желания от нея професионален фотоапарат. Спасимира Иванова бе зарадвана с мечтания дрон. Младен Карабельов бе изненадан със спортни обувки, Йоана Янева – възглавнички понички, Белослава Малчева – стативи за рисуване, Христо Палестов – видеоигра ,,Need for speed”, една от най-популярните състезателни игри на пазара и Габриела Христова, която влезе в роля на приказната Снежанка и помагаше на градоначалника в раздаването на подаръци, бе наградена с мечтания подарък – статив за рисуване.

Тази година писмата пуснати в  кутията на Дядо Коледа бяха над 700. Най-интересните и оригинални желания, описани от децата до белобрадия старец бяха избрани с помощта на жури.

И тази година сред най- съкровените желания, споделени в писмата на децата, са всички хора по света да имат здраве, надежда и радост. Трогателните думи, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец – да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга, да не се делят хората на бедни и богати, впечатлиха журито.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ е инициатива на община Благоевград, която не само провокира децата да споделят с Белобрадия старец най-съкровените си желания, но и начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *