Очна ставка със секретарката на ОбС Петрич за прекратените пълномощия на кметицата на Коларово

Кметицата на село Коларово– Величка Спасова иска да докаже, че е предала нужните документи на секретарката на председателя на Общински съвет.

Днес Спасова се яви в Административен съд Благоевград във връзка с обжалване решението на ОИК Петрич.

В интервю за Агенция БГ Спасова заяви, че е спазила едномесечния срок и е подала всички необходими документи към ОИК Петрич. Привидно всичко е наред, каза кметицата, но уведомлението за предприетите мерки не е достигнало до ОИК Петрич.

Рецептата за предотвратяване на подобни случаи е независимо от доверието трябва да се подсигуриш и с още нещо, заяви кметицата. „Ако аз си бях взела входящите номера или, ако бях настоявала достатъчно нямаше да се стигне до тази ситуация“. Спасова препоръчва, когато става въпрос за институции, да се изисква входящ номер.

Припомняме, че тя като новоизбран кмет на село Коларово трябваше в едномесечен срок да прекрати участието си в частния сектор. Спасова е била управител на транспортна фирма.

При липсата на въпросното уведомление ОИК Петрич взема решение да отстрани Спасова от длъжност.

Величка Спасова заяви, че от цялата документация, което е доста обемна, само уведомлението липсва.

Тя добави, че ако Общински съвет успее да предостави встъпителните декларации ще се докаже, че тя е попълнила документите в срок.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *