ГЕРБ съветниците искат Благоевград фест да продава билети

Общинското дружество пред закриване Благоевград фест отново разбуни духовете на сесия в Благоевград. Точката е върната от областния управител, а съветниците от ГЕРБ настояват то да не се закрива.

Те поискаха да се запознаят с одита, който е направен. Кирил Илиев каза, че дружеството може да натрупа по-големи печалби, да развива стопанска дейност, туристическа, както и да продава билети за фестивали и други мероприятия, тъй като отдел „Култура“ не може да осъществява такава дейност.

Калоян Ханджийски уточни, че дружеството е направено да замита отчетите, било е ЕТ към общината  и никога не е реализирало допълнителни приходи.

Гергана Янчева от БСП обясни, че на дружеството са възлагани обществени поръчки за визуализация без да имат експерти и технически екип. Налагало се е да ползват външни фирми  и дейността му е безпредметна. Иван Ризов от ВМРО пък попита колко билети е продавало преди и има ли други общини с такова дружество. За пореден път зам.-кметът Ясен Попвасилев обясни, че няма нужда от него, че всичко, което правят, може да се осъществява от отдел „Култура“.

29 съветници гласуваха за закриването му, 6  бяха против и трима се въздържаха.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *