Дали падането с 10 лв. на таксата за забавачките ще доведе до хаос и по-лоша услуга

На косъм мина   точката за намаляване с 10 лева на таксите в детските градини в Благоевград. След прегласуване 21 съветници бяха „за“, 6 против и 12 се въздържаха.

Всъщност имаше съветници, които  бяха твърдо портив падането на таксите.

За Рашко Динков като родител, данъкоплатец и общински съветник това е основна грижа на родителите. За него социалната услуга трябва да бъде насочена към хората, които имат нужда.

По този начин се толерирали хората от малцинствата, които не си плащат данъците и хората в сивия сектор. За други като Павлин Янкулски, Исмет Узунов тези пари – 250 000 лева, трябва да бъдат насочени към други дейности за децата – за рисуване, танци, спорт…

А имаше  такива, които стигнаха и по-далеч, като Радослав Тасков, които прогнозираха хаос и всеки ще си прави каквото си иска, ако падне таксата. Също така  се рискувало да се понижи и качеството на услугата.

А Калян Ханджийски каза, че по този начин хората ставали безотговорни, не било добра идея да се правят подаръци и се стимулирало гражданите да не участват в процеса. По-добре било да се отворят работни места и да се стимулира икономиката.

На д-р Владимир Таковски  също му идвала в повече тази тема. Той попита какво ще се постигне с това. Не е ли по-добре общината да ги спести тези пари, да се изчисти въздухът например. Кой ще култивираме с това – малцинствата българите или българите малцинствата, попита Таковски.

Иван Ризов предложи напълно да отпадне таксата, но за това гласуваха само той и д-р Пандев.

Така на практика вместо 40 лева месечно родителите на малчуганите ще плащат по 30 лева.

Също така беше прието да отпадне изискването, свързано с болничния лист, който родителите на болните деца трябваше да представят в детското заведение.

Дали ще падне качеството на услугата и дали ще настане хаос, предстои да видим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *