Хореограф със семейството си танцува върху жарава в Благоевград (видео)

Танц върху жарава. Такъв нестандартен подарък за рождения ден на Фолк- фитнес Ритмика в Благоевград сътвориха ръководителят на групата Асен Колев заедно с прекрасната си съпруга Радостина.

А Радостина била в основата на танца.  Всички останали без дъх, когато Ради се впуснала, облечена в бяло, в огнения кръг. Но не и било за първи път. Опитвала преди години на фестивали. През 2010 година на фестивал в Копривщица за първи път опитала от любопитство. През 2016 година в Сандански също на фестивал, когато се родила голямата им дъщеря Даная, я пренесла за първи път през жаравата. А след това преди две години направила същото и с малката София в Дупница.  Но сега Радостина изтанцувала с нестинаря целия танц. Нямала предварителна подготовка , но знае някои от техниките на стъпване, които трябва да се спазват. Емоция и адреналин, удовлетворение и наслада изпитала Радостина. Нямала никакви изгаряния. Впоследствие се включил и съпругът й Асен заедно с малките им момичета.

Намерили контакт с нестинаря Илиян от София, който е и  колега на Асен. Дошла идеята да пристигне в Благоевград за изненадата. До последно не било замислено тя да бъде в основата заедно с Илиян. Задно с тях изявили желание и някои от групата. Няколко танцьори се престрашили.  Една от жените споделила, че никога не си е мислила, че може да й се случи такова нещо. Разказала, че сякаш е в тунел и някой я води. Свалила си обувките, първа тръгнала и минала през огъня,  сякаш била в  транс. Може би наистина човек изпада в някакъв такъв транс, защото впоследствие не можеш да го осъзнаеш как не си се изгорял, нито те  е било страх, като че ли съзнанието ти е някъде другаде, сподели Радостина.

А купонът за деветия рожден ден на групата станал прекрасен празник, толкова вълшебен, традиционен, български. Всички танцьори са категорични, че било невероятно изживяване.

А  двуметровата торта под формата на буквите на групата направила празника още по-впечатляващ.

За семейството на Радостина и Асен сме писали многократно.  Семейството показва как опазването на българското може да бъде лична кауза на всеки един от нас. На всеки кукерски фестивал те са на първа линия на Трети квартал.

Танцьорът от ансамбъл „Пирин“ Асен Колев и съпругата му, най-красивата полицайка,  Радостина Захариева пременени в народни носии заедно с децата си,   дефилират на всеки кукерски празник,  въплъщават  българския дух и показват как да съхраняваме  традициите.

Асен е хореограф и ръководител на фолклорните ансамбли в читалището в Рила.   Завършил е хореография в София и Пловдив.

Радостина пък е завършила Академията на МВР.

Вижте впечатляващото видео:

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *