Бюджетът на Община Симитли – над 35 милиона и 15 „за“

Над 35 млн. лева е приходната част на бюджета за 2020 година в Симитли с предоставените целеви средства от Републикански бюджет и спечелените проекти по Европейски програми. Финансовата рамка бе приета на заседание на Общински съвет с мнозинство от 15 общински съветника. Размерът на средствата е 12 797 233 лева. В приходната част бюджетът на Община Симитли за 2020 година в частта за делегираните от държавата дейности се формира от общата допълваща субсидия като бюджетно взаимоотношение с Централен бюджет.

На редовното заседание присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметове на кметства на селата в общината, директори на детските градини и училищата. В бюджета е включена направата на водопроводната и улична мрежа. Те са на стойност приблизително 2.5 млн. лв. 6 млн. лв. за общински пътища. Над 2 млн. лв. ще се вложат в гимназия „Св. св. Кирил и Методий“  в Симитли. 1 млн. лв. за зала за децата в училището в село Крупник. За 1.6 млн. лв. ще бъде рекултивирано сметището  на Община Симитли.

С проект по програмата за енергийна ефективност ще бъдат санирани около 90 % от кметствата в общината. Подмяна на уличното осветление за около 1.2 млн. лв. с LED осветление, игрище с изкуствена настилка в село Черниче. Над 3 млн. лв. по горските мерки  за залесяване и направата на площадки за вертолети и водоеми, които да помагат при гасенето на пожари, които може да възникнат.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *