Пълен мрак на основни пътни връзки около Петрич, жалят се на АПИ

Четири пътни отсечки от републиканската мрежа около Петрич са в пълен мрак. Подходите към Петрич от АМ „Струма“ не са осветени, а това е натоварен маршрут, както  и към ГКПП „Златарево“. Липса на осветление или неработещо такова има при пътен възел „Петрич – Мелник”, пътен възел „Генерал Тодоров – Катунци”, пътна връзка „Марикостиново” и пътна връзка „Петрич – Марикостиново – Кулата”.  За проблема сигнализират от Община Петрич. Изпратено е писмо до МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“,с  което се сезират за възникнали повреди в осветлението на четири пътни отсечки от републиканската мрежа и липсата на такова на възлови участъци.

От местната власт в Петрич уточняват, че предприемането на действия от страна на ресорните ведомства ще бъде продължение на системния им подход за осигуряването на пътната безопасност

Въвеждането в изправност и осигуряване функционирането по предназначение на осветлението е наложително предвид факта, че община Петрич е гранична и на нейната територия са разположени основни пътни връзки и контролни пропускателни пунктове със съседните държави – Гърция и Северна Македония. Поради тези обстоятелства е важно да бъдат осигурени всички условия на водачите, така че да имат удобен и безопасен достъп от АМ „Струма” към град Петрич, съответно и към ГКПП „Златарево“.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *