Каква атмосфера на Златен грозд, изпускате, ако не сте там (видео)

Страхотно вино, мелнишки хора, македонски песни, а времето е само за празник. Всичко това отново ни събира на  Златен грозд през втория ден.

За девета поредна година Община Сандански и Сдружение за Мелник събраха гости от близо и далеч на фестивала, обединяващ любовта към фолклора и виното – „Златен грозд“, град Мелник.


Неповторимата атмосфера на най-малкото градче в България, сгушено в подножието на величествените пясъчни пирамиди, оживя в ритмите на българския фолклор и тежките наздравици с мелнишко вино.


Вчера двудневният фестивал бе открит от кмета на община Сандански –  Атанас Стоянов, който подчерта значението на събития като фестивала „Златен грозд“ и пожела на всички да не забравят корените и традициите на красивия български фолклор. За здраве и благоденствие бе отслужен водосвет, а атрактивни кукери изгониха злите духове и отвориха път на дълго българско хоро.


Освен музика, песни и танци, бяха наградени и трите най-добри вина в категориите „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Винарските изби от региона представиха своите вина, а съорганизаторите от Сдружение „За Мелник“ бяха организирали базар с вино и домашно приготвени местни специалитети, като събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Никол Дамбова от Сандански за нейното лечение.

Днес се очакват наградите на публиката.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *