Какво ще става в събота? Има нещо на площада…

Ще крепим или ще бунтуваме? Кого и срещу какво? Има нещо на 15-ти февруари. На площада. В Благоевград. От 11.00 часа……

Протест! Поканата за протест е плъзнала като вирус в социалните мрежи. Поканата е за протест, а съобщението – съвсем обърква. Не пише срещу какво е протестът. Оказва се събиране на хората, подкрепящи кмета.

Нека да го подкрепим! Нека му дадем шанс! Ние го избрахме!

Драги приятели! Поради големия интерес, който проявихте във връзка с протеста в подкрепа на Г – н Румен Томов, ние – организаторите на събитието, решихме да го проведем в почивен ден, за ваше удобство.
Протестът ще се състои на 15.02.2020 г./събота/ от 11:00 часа на пл. „Георги Измирлиев“ 1
/пред сградата на Община Благоевград/.

Протестът, в българския език (и според тълковния речник), разбираме като израз на недоволство, възражение, противопоставяне. Ако е недоволство – срещу какво е и чие действие провокира това недоволство? Само може да подозираме каква масовост ще има „събитието“, ако са ясно изказани поводът и причината…

Всъщност дали не става въпрос за неспазени законови срокове и изисквания от страна на кмета, дали не става въпрос за някаква адвокатска небрежна грешка или незнание… дали пък не е протест срещу закона?? Ако е протест… Ако пък е подкрепа – тя е за в тъмната стаичка и в урните.

Иначе „домакин“ на събитието в социалната мрежа е кандидат-съветник от листата на парламентарния председател Андон Тодоров – Добрин Балтов.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *