Чакат над 1 милион от туризма в Банско въпреки безснежната зима

1 100 000 лева приход са планувани за 2020 г. в бюджета на община Банско.  За това информира зам.-кметът по икономическото развитие Сашка Въчкова по време на сформирането на новия Консултативен съвет. Оказва се, че през първия месец на тази година има регистрирани на много места повече нощувки, което се дължи на използването на Единната система за туристическа информция ЕСТИ. По статистиката на нощувките, ръстът на туристите в общината през миналата година е 5%. „Въпреки безснежната зима, вие полагате изключителни усилия и се надявам да имаме добър резултат и от този сезон”, се обърна Въчкова към туристическия бранш.

Новият състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма при Община Банско заработи. „Туризмът е основният бранш в икономиката на общината. Вие сте основните работодатели и като такива ние ценим високо вашата дейност. Общинското ръководство декларира, че ще работи съвместно с всички. Разчитаме на висока активност, както на членовете на Консултативния съвет, така и на организациите, които представлявате. От страна на общината може да разчитате на организационна и финансова помощ в рамките на средствата, с които разполагаме”, заяви кметът Кадев.

По програмата за развитие на туризма в Община Банско през 2020 г. внимание беше отделено на участието в различните туристически борси.Участниците се обединиха около мнението, че община Банско като дестинация трябва да бъде промотирана и на изложения в Европа, на които досега не е представяна. Те единодушно приеха отчета на програмата за 2019 г. и одобриха новата.

Предстои създаването на нова туристическа интернет платформа на община Банско, съобщи на участниците в Консултативния съвет секретарят на Общинска администрация  Иван Докторов.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *