Туристическият бранш поиска от кмета по-добра визия на Благоевград като областен център

Развитие на Фестивален туризъм и по-добра визия на Благоевград като областен център. Това поиска туристическият бранш от кмета Румен Томов на първо заседание на новосформирания Консултативен съвет по въпросите на туризма. Собственикът на туристическа агенция “Оазис-А“ Васил Ангелов посочи, че Благоевград е столицата на Пиринския край с красива природа, фолклор и вкусна кухня. Той поясни, че има възможност за развитие на Фестивален туризъм и настоява Благоевград да има по-добра визия като областен център.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Румен Калайджиев приветства състоялата се първа среща. Той посочи, че община Благоевград е регион с възможности и има потенциал за развитие на SPA туризъм, необходимо е предприемане на точни и конкретни действия.

На първата среща предложения свързани с туризма направи и доц.д-р Преслав Димитров , Декан на Стопанския факултет и Ръководител Катедра „Туризъм“ в ЮЗУ – Благоевград. По въпросите на туризма мнения изказаха и представители на Национален парк „Рила“ и Колежа по икономика и мениджмънт. Предстои сформиране на тематични работни групи по следните видове туризъм: Религиозен, Балнеотуризъм, Културно-исторически, Спортен, Конгресен и фестивален, Зелен и Винен туризъм.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова обяви, че заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма при община Благоевград ще се провежда всеки месец.

На срещата бяха поканени и присъстваха представители на всички институции, които имат отношение към туризма. Сред тях и представители на висши учебни заведения на територията на община Благоевград -Американския университет в България, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Колеж по икономика и мениджмънт, Колеж по туризъм, както и на Национален парк „Рила“.

Кметът инж.Румен Томов приветства присъстващите и поясни, че идеята на община Благоевград, е да развива различни видове туризма на територията, с цел развитие на бизнеса и привличане на повече гости в областния център.

Председател на Консултативния съвет по въпросите на туризма е кметът инж. Румен Томов, секретар Калина Миленкова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *