Посланички си тръгнаха с подаръци от кмета, говориха за инвеститори и побратимяване

Две посланички обсъдиха с кмета Румен Томов приятелство и бъдещо партньорство.  Едната, Ясна Огняновац, посланик на Хърватия в община Благоевград е и лектор в Американския университет. Тя подчерта, че Благоевград е изключително благодатен за развитие на туризъм и образование.

Инж. Румен Томов заяви, че община Благоевград е отворена към съвместни дейности с хърватски фирми за развитие на промишлеността и разкриване на нови работни места. ,,Община Благоевград прави всичко възможно да привлича нови инвеститори“, каза кметът инж. Томов.

Припомняме, че община Благоевград има подписано споразумение за партньорство и побратимяване с хърватската община Чаковец през 2015г. Н.Пр. Ясна Огняновац поясни, че Чаковец е богата и развита община, стимулираща младите предприемачи. Посланикът покани инж. Румен Томов на работна среща в Хърватия.

Градоначалникът благодари на Н. Пр. Ясна Огняновац за приятелството и бъдещото партньорство, което ще спомогне за развитието на Благоевград. И естествено не мина и без подаръци.  На срещата градоначалникът поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона.

С посланика на Азербайджан в България кметът обсъди възможността за побратимяване на Благоевград и някои от големите областни центове на Азербайджан. Също така бе коментирана идеята за популяризиране на култура, история и традиции на Азербайджан в Благоевград.

На срещата градоначалникът разказа за Ансамбъл ,,Пирин“, който е емблема за културата на Благоевград и региона. Н.Пр. Наргиз Гурбанова отправи покана към общинското ръководство да се популяризира българското фолклорно богатство, в лицето на Ансамбъла, в Азербайджан през 2020г.

Н. Пр. Наргиз Гурбанова пристигна в община Благоевград, придружена от Консул Канан Маммадов и Културното аташе Вусала Садъгова. Гурбанова сподели, че България е очарователна страна. Кметът Румен Томов, от своя страна, изказа благодарност и готовност за бъдещи съвместни бизнес инициативи и проекти с Азербайджан. И на нея Томов поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *