Пием вино под арт лоза

Истински фурор на щанда на община Сандански предизвика ритуалът по зарязване, който бе на втория ден от Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо. Щанда на общината, който бе с автентична арт инсталация на лоза се изпълни с посетители. Изпълнението на Мъжката фолклорна група – възстановка на ритуала по зарязване към НЧ „Отец Паисий“, бе истинска изненада и предизвика аплодисменти и настроение у всички. Всички посетители на изложението се присъединиха към публиката на щанда на Сандански, дегустираха вината и се заформи дълго хоро.

По време на първия ден от престижния форум, интерес към Сандански и региона проявиха туроператори от цялата страна, представители на посолството на Република Куба в България, посетители и общини. Под автентична арт инсталация на лоза, в духа на празника, всеки имаше възможност да опита от местни вина и специалитети, а домашно приготвени печива от фолклорните групи към НЧ „Отец Паисий“, Сандански предизвикаха интереса и любопитството на всеки посетител. Гост на щанда бе и Министъра на туризма – Николина Ангелкова.

Община Сандански, съвместно със Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, Сандански, участва за поредна година на Международната туристическа борса в София – Ваканция & СПА Експо.

По-късно зам.-кметът на община Сандански – Павлина Караджова участва на дискусия на тема „Виненият туризъм: Състояние и перспективи за развитие, организирано от Министерство на туризма.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *