Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино

Ще прожектират едни от най-добрите филми за ски и сноуборд – алпийски гиганти, фрийрайд, хората с увреждания и зимните спортове, прекосяване на Антарктика със ски и смразяващи линии. Филмите ще се прожектират на традиционната Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“.

Програмата включва 8 филма от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Продукциите са снимани на невероятно отдалечени места за ски и сноуборд от България до Канада, спускане със ски в алпийските гиганти, Пирин планина и Рила, Арктическите кордилери, Алпите и Андите.

Очаквайте Кинопанорамата на 20, 21 и 22 февруари от 19:00 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско.

Акцент в програмата е канадския филм „Този планински живот“, който взе Наградата на Журито на Банскофилмфест 2019. Това е историята на Мартина и нейната 60-годишна майка Таня, които започват шестмесечен преход през огромните, крайбрежни планини на Британска Колумбия, Канада, в пътешествие, което никога досега не е започвано. Тяхното приключение е преплетено с красиви портрети на човешката издръжливост и страст към голямата надморска височина – оцелял от лавина алпинист, художник на снегоходки, монахиня, който живее в снежните планини и се придвижва прекрасно със ски.

Не пропускайте и австрийския филм „83° Каране на ски в Севера – пътуване до края на света“, който е на световно известния фрийрайдър Матиас Хаунхолдер.

Програмата включва както чисто екстремни филми, представящи предизвикателствата пред волята и духа, така и теми за планинарската култура и значимостта на зимните спортове като начин на живот.

Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри? Имат ли граница възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината – това ще може да разберете от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда.

Вход свободен!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *