Гости от 4 държави си тръгнаха с Пижо и Пенда от иновативното Първо ОУ

Директори и учители от Литва, Румъния, Турция и Испания гостуваха в иновативното Първо основно училище „Свети св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.  Бяха посрещнати както подобава с питка със здравец и кокичета.

Те останаха очаровани от цветните коридори, обновени класни стаи, стълбища с послания и позитивната образователна среда в училището.

Наблюдаваха и урок по БЕЛ – „Една българка“, проведен от госпожа Попаркова. А учениците от 4в клас ги зарадваха с мартенички – символ на здраве и късмет.

Гостите изявиха  желание сами да правят мартеници и домакините им показаха как да усукват червено-белите символи.  Чужденците се радваха много на красивите Пижо и Пенда, които се появиха изпод  ръцете им.

Участниците в проект READING, по програма Еразъм+  бяха скъпи гости и на кмета на община Гоце Делчев.

По време на престоя си те наблюдаваха  уроци и представиха  такива пред учениците, както и  се запознаха с използваните методи за развитие на умението четене с разбиране.

„Развитие на умението за четене чрез дигитални инструменти“ е темата на международната среща по проект READING по Програма Еразъм+, която обедини директори и учители от партньорските страни – Литва, Румъния, Турция и Испания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *