Протестна обиколка на Благоевград (видео)

„Стига! Търпението ни се изчерпа!“ бе насловът на протеста в Благоевград.

На паркинга пред ЮЗУ „Неофит Рилски“ десетки, недоволни от системата жители, се събраха днес, за да изразят гражданската си позиция и недоволството към управлението. Автопротестът бе замислен и организиран да се проведе като обиколка на града.

Отправната му точка бе Югозападният университет, след това протестиращите се запътиха към булевард „Димитър Солунски“, оттам към „14-ти полк“, „Джеймс Баучер“ и отново към стартовата точка – ЮЗУ „Неофит Рилски“. Така простиращите обиколиха Благоевград, ескортирани от служителите на реда.

Всички автомобили в митинга бяха облепени с плакати, гласящи – „ПРОТЕСТ търпението ни свърши“, „ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ!!!“, „Искаме ПРОМЯНА, а не поредната ПОДМЯНА!“

Протестиращите срещнаха подкрепа в лицето на „Системата ни убива“ и „KOCHINKA Team Racing”, които се включиха в протеста и неотлъчно следваха, зададения от организаторите маршрут.

От организацията „Системата ни убива“ споделиха, че днес са дошли да подкрепят хората, които се „събуждат“ за всички несправедливости, които се случват. Допълниха, че не им харесва правосъдието – „то куца“. А на въпроса „докъде сте готови да стигнете?“ отговориха – „до края!“.

Видео с един от организаторите – Николай Иванов

Протестиращите се бяха подготвили с огромни колони, от които звучеше патриотична музика, а български знамена се вееха в такт с „Кой уши байрака“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *