Наш гимназист шашна посланика на САЩ с поезия на английски

Първо място спечели отборът по дебати от ПМГ – Благоевград и награда за най-добър малък отбор в пролетния западен турнир на „БЕСТ“.

Около 300 ученици от Западна България взеха участие в пролетния Турнир по реч и дебати на английски език в Американския университет. Отборът на ПМГ-Благоевград, състоящ се от 14 ученици от VIII до XI клас, с ръководител и треньор Таня Бикова, достойно представиха училището си и в 5-те състезания на турнира: драматически дует, интерпретативно четене на поезия и проза, оригинална ораторска реч и дебати и съвсем заслужено получиха наградата за най-добър малък отбор в турнира.

 

Димитър Борумов, който е и председател на Детския парламент, получи възможността да представи интерпретативно четене на поезия пред Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, която беше дошла на откриването на турнира за да поздрави участниците.За първи път отборът им може да се похвали и със златни трофеи в състезанието по дебати за ученици от X до XII клас в турнирите на „БЕСТ“ и заедно с участници ни, класирали се на полуфинал получават правото да участват в Националния турнир на „БЕСТ“. Това са:

     – Пламен Мичев, Марио Чавеев и Димитър Низамов от XIA клас – 1-во място в дебати, категория „Varsity“ (ученици от X до XII клас);

– Димитър Борумов от XI Е клас – класиран на 2 полуфинала за оригинална ораторска реч и интерпретативно четене на поезия в категория „Varsity“;

– Меган Топузов от VIII Е клас – полуфинал за интерпретативно четене на поезия, „Novice“.

davВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *