Съветници за пример: Заделят на всяка сесия от джоба си за хора в нужда

Общинските съветници  в Банско на всяко заседание ще отделят финансова помощ за хора в нужда. Предложението е на председателя на Общинския съвет Димитър Русков, който смята, че благотворителността не е еднократен акт.

Затова на всяко свое заседание, съветниците ще даряват средства за благотворителност.

„В Общинска администрация Банско ежедневно постъпват молби за финансова помощ от жители на общината. На своите заседания разглеждаме заявленията и приемаме решения на кого и в какъв размер да бъде помогнато. За съжаление, финансовите възможности на Община Банско са ограничени и няма възможност да се отпускат средства в необходимия размер на някои от съгражданите ни.

Затова, предложих и, за голяма моя радост, получих подкрепа от колегите си в Общинския съвет за идеята на всяко заседание да събираме средства. Те ще бъдат дарявани на хора в нужда от нашата община. Не задължаваме никого да участва, нито пък сме определили сума. Благотворителността е личен акт и тя може да бъде правена по различен начин.

По мое мнение, благотворителността не трябва да е еднократен акт в навечерието на големите празници, а социално отговорно поведение на избраните от хората техни представители в обществените институции”, споделя председателят на местния парламент Димитър Русков.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *