Вижте как се възпитават децата в почит и преклонение

Местните в Симитли – много деца, младежи, творци, граждани, кметът преклониха глава пред подвига на Левски и положиха венци и цветя на признателност пред безсмъртното дело на Апостола на свободата. С особена трепет най-малките родолюбци на Симитли оставиха цвете за Апостола. Днес отбелязваме 147 години безсмъртие на идеала за свобода, наречен Левски.

Мажоретният състав на Симитли поведе шествието през площада. В ритъма на барабан, площада прекосиха много граждани. Признателни симитличани се събраха в мемориалния парк край бюст-паметника на Левски, където ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Симитли изнесоха рецитал на творби за Апостола.

Кметът на общината Апостол Апостолов и председателят на Общински Съвет Симитли Владимир Христов положиха венци на признателност на паметника на Левски, с цветя го отрупаха деца от детска градина „Радост“, ученици и много граждани.

Особена почит отдават жителите на Симитли и общината към Лески, Дякона, Апостола на свободата. Местните са с гордостта и отговорността, че по родна за тях симитлийска земя е пребивавал Васил Иванов Кунчев. Затова че Левски е бил тук свидетелстват исторически източници. Според които Васил Левски е пребивавал в Тросковския манастир, манастирът, закътан в подножието на величествените Коматински скали, край село Брестово, манастирът, емблема на община Симитли, по който макет е граден и Рилският манастир.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *