С нова линейка спасяват животи в Симитли

С нова линейка от най-висок клас ще  оказват първа помощ на жителите в община Симитли. Ключовете за превозното средство официално бяха връчени на медиците от Филиала за спешна медицинска помощ в града.  С тържествен водосвет отец Методи освети нова линейка в Симитли.

Тя е  доставена на филиала  в града в рамките на проекта за модернизация на спешната помощ в България. На тържествения водосвет присъстваха екипът на спешна медицинска помощ Симитли, директор на Център за спешна медицинска помощ-Благоевград д-р Красимир Михайлов, председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов, зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев.

Новата линейка е от най-високия клас “C” и разполага с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ. Гаранционният срок и на колите, и на апаратурата в тях, е 5 години.

Линейката е доставена в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лв. и срок за изпълнение – три години.

Проектът обхваща доставката на 400 оборудвани медицински превозни средства в цялата страна.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *