Младежкият омбудсман взе властта

Официално встъпиха в длъжност младежкият омбудсман на Благоевград – Мария Чорбаджийска и младежкият заместник – омбудсман Симона Велева. Младите девойки са възпитанички на Езикова гимназия Акад. Людмил Стоянов.

Състоя се церемония по встъпването на длъжността на двете дами, които бяха избрани за младежки омбудсман и съответно негов заместник. На церемонията присъстваха доц. д-р Валентин Василев, представители на ръководството на Oбщина Благоевград и представители на Общински съвет – Благоевград. Доц. д-р Василев пожела на младежкия омбудсман и заместника му да продължават да бъдат активни и винаги с гражданска позиция. Топли и искрени пожелания изпълниха приветствената церемония.

Младежкият омбудсман на Благоевград – Мария Чорбаджийска благодари за страхотната инициатива, тя е нещо ново.  От инициативата се нуждае и Община Благоевград, защото в тяхно лице общината ще намери посредник между младите хора в града. Младите хора да изградят активна гражданска позиция, защото са забелязали, че за тази позиция не се работи. Биха помагали и в инициативи, които да развият интересите и нуждите на връстниците им, допълни още младежкият омбудсман.

Поднесоха им символичен жест на внимание и по една книжка – Мениджмънт на кризи, с която доц. д-р Василев пожела на активните младежи да са по-далеч от кризисните ситуации. Да ги преодоляват, когато усетят, че приближават такива. Доц. д-р Василев заяви, че младите дами са с много идеи, които тепърва ще осъществяват.

Петя Гюрова, която е бивш омбудсман, им пожела да бъдат с все така активна гражданска позиция. „Похвално е младите хора да са такива. И да биете камбаната на обществената тревога винаги, когато считате, че има нарушен обществен интерес.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *