Работодатели от Пиринско мотивират нашенци да се върнат, какво ли им предлагат?

Четирима работодатели от Благоевградска област се включват в Кариерен форум във Великобритания. Те вече са представили своите презентации в посолството на България в Лондон, където ще се състои инициативата, в чиято основа е Министерството на труда и социалната политика. Един от работодателите, който е в металообработването, ще присъства лично на форума. Целта е повече българи да получат информация за пазара на труда. С инициативата искат да мотивират българските граждани да намерят реализация в нашата страна.

Също така в момента се търсят домашни помощници в областта, като работодатели са общинските администрации. Това е чрез реализацията на новата програма „Грижа в домашна среда“. Могат да кандидатстват безработни, които ще обгрижват хора с увреждания. Освен това ще се грижат и за хора над 65 години, които не могат да се обслужват сами.

Иначе, както винаги, по-ниска безработица в Благоевградска област през януари в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград. Намалението е с 0,6%, информира Станислава Поповска, директор на дирекцията. Първата обща трудова борса за тази година ще се проведе в Сандански.

Безработните в областта са 14 416.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *