Заплатаджии в общинските дружества, затова паркинг автомати и за управителите – конкурси

Председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров взе на прицел общинските дружества. Той иска оптимизиране на работата им, свиване на състава и задължителни конкурси за управителите. Според него те не функционират добре, защото работят на загуба като даде за пример „Паркинги и гаражи“, което има минимална печалба – 20 000 лева за последните 9 месеца.

„Идеята е не само едни хора да мръзнат в студа, не може само едни заплатаджии да стоят там. Има хора без опит като управители, но е сключен договор с тях“, коментира Тодоров  предложението за конкурси. Всеки от управителите трябва да представи бизнес план за развитие на дружеството и всеки месец да се отчитат.

Обсъжда се въвеждане и на Зелена зона в Благоевград. А с паркинг автоматите имало възможност и за половин час паркиране. Това го има в редица градове – Бургас, Ямбол, Пловдив, и по думите му работи.

Предлага и паркирането в топ центъра на града да стане 2 лева на час. Според него това ще подобри придвижването на автомобили и хора в ЦГЧ, и ще се увеличат парите в общинската хазна.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *