Коли без хладилници возят мляко до училища и забавачки

Автомобилите, с които се извозват млякото и плодовете до училища и детски градини, са в окаяно състояние и най-важното- не са хладилни. За това алармира на сесия общинският съветник от „Партия на Зелените“ Цветозар Балабанов, който е председател на Комисията по здравеопазване в ОбС-Благоевград. Д-р Балабанов  получил сигнал на електронната си поща от загрижен за здравето на децата родител.

Мария  Иванова се натъкнала на нередност в зареждането на хранителни продукти по програмата „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Мария Иванова недоумява защо се подиграват по този начин с храната на децата. След запитване в Агенцията по храните, оттам й отговорили,  че фирмата доставчик е проверявана, но договорът е сключен с предишното ръководство. От хранителната агенция са категорични, че автомобилите трябва да с хладилни витрини. Към сигнала е приложен и снимков материал.

„Положението е сериозно. Незабавни са бързи действия от страна на общината докато не е станало късно“, категорична е Мария Иванова.

Дали ще има някаква реакция от общината, предстои да видим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *