Филолози хвърлиха шапки

130 бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. На церемонията бяха отличени и седемнадесетте отличници на випуск 2019. С успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломираха Кристина Урумова, завършваща специалност „Българска филология“ и Веселка Лазова, завършваща специалност „Лингвистика“. Те получиха плакет на университета и грамота. Сред отличниците са и Мария Налджиева, Йоана Томова, Атина Превенда, Йоана Станоева, Алевтина Минчева и др.

Тържеството откри заместник-ректорът на университета проф. д.изк. Йордан Гошев, който поздрави с празничния ден абсолвентите и техните близки.

„От утре навлизате в едни други условия, където професионализма и работата ще заемат голяма част от вашия живот. Доказването на вашия талант и вашите възможности ще бъде нелека задача. Убеден съм, че единственото нещо, което ще ви ръководи е обичта към това, което ще правите и това ще направи вашето бъдеще смислено. Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили  по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България – ЮЗУ „Неофит Рилски“, каза в приветствието си проф. Гошев.

Поздрав към абсолвентите отправи и деканът на факултета – проф. д.-р Магдалена Панайотова.

Тя призова дипломантите да се заредят с кураж и търпение, да вярват в себе си и да обичат това, което правят.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2019 връчиха деканът на факултета проф. Панайотова и нейните заместници – доц. д-р Гергана Падарева-Илиева и  доц. д-р Антоанета Михайлова.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Мариана Керанджиева, която завършва специалност „Българска филология“.

„В живота си всеки човек се изправя пред много избори, не знае и няма как да знае кой е правилен и кой не. Днес, застанали тук, ние студентите от Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ спокойно и уверено можем да кажем, че ние направихме правилния избор“, каза Мариана.

Тя благодари на преподавателите за знанията, всеотдайността, търпението и критиките и увери, че ще бъдат добри в професията си, защото имат добър пример от своите преподаватели.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе студентският фолклорен ансамбъл на ЮЗУ „Неофит Рилски“, който изпълни танца „Селското“, музика – д-р Петьо Кръстев, хореография – доц. д-р Георги Гаров.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *