Ще се разберат ли Американският и местен бизнесмен

Арбитър станаха  общинските съветници от Благоевград между обществения интерес, Американския и местен бизнесмен. Казусът със застрояването в непосредствена близост до кампуса на АУБ нищиха днес на сесия близо два часа местните парламентаристи. Преди това чуха и двете страни. Бизнесменът Спас Митев, син на бившия зам. – кмет по строителството на община Благоевград инж. Митко Митев, поиска точката да се върне, защото иска да се разбере с представителите на Американския.

Смята, че споделят общи ценности и могат да си сътрудничат. А мястото, където иска да строи, в момента е градско бунище, няма зелени площи. Имотът всъщност се намира под Американските общежития, на новата улица „Свобода Бъчварова“, под Старите гробища.  Имотът бил техен от повече от 100 години.

 Инж. Тодор Тодоров от АУБ пък беше категорично против строежа. Смята, че  по този начин не се защитава обществения интерес. Също така строителните дейности под  прозорците им ще попречат на учебния процес.

Много съветници също казаха ,че казусът не  е само частен, защото това не е  единственият имот с подобен казус и трябва да се погледне по-глобално на проблема и на целия квартал и не само там. Ясен Неделчев каза, че Благоевград щял да влезе в учебниците как не трябва да се строи.

Попита дали трябва да се удовлетворява всеки частен интерес, собствениците имат право, но те решават да им го дадат или не. Албина Анева пък коментира как АУБ са създали едно от най-хубавите места за отдих  и на благоевградчани и трябва да помислят за оставането им в града.

И така точката беше върната  от съветниците в общинска администрация и засега се стопира.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *