Седемте рилски езера донесоха световна награда за наш гимназист

Ученик от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ е лауреат на Международния екологичен форум „Зелена планета“. Мартин Гърнев от ХII д клас с ръководител Даниела Йовкова спечели наградата. Ученическата разработка „За да ги има Седемте рилски езера“ е създадена в рамките на европейския образователен проект „Вода“, финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз. Тя впечатли международното жури с научна грамотност, гражданска компетентност и творчески подход при организиране и представяне на дейностите за установяване състоянието и опазване екологичното здраве на Земята.

Конкурсът е създаден през 2003 година, включен е в годишния план на Юнеско и в него членуват 82 държави. За 2019 година лауреат в номинацията „Природата – безценен дар, един за всички“ – конкурс за социалнозначими проектни и научноизследователски работи, е проекта на Мартин.

Гимназията  изказва благодарност на  специалистите от ДНП „Рила“, които  съдействали за провеждане на изследванията и с които се надяват да продължат сътрудничеството си за реално опазване на Седемте рилски езера.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *