От ГЕРБ скочиха срещу чистката на кмета

ГЕРБ- Благоевград излезе с декларация, с която се обявява срещу уволненията в общината.

Публикуваме декларацията на общинското ръководство на партията, без редакторска намеса:

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Благоевград категорично се обявява срещу действията на кмета на Благоевград инж. Румен Томов, с които до голяма степен се блокира работата на общинска администрация, а това се отразява негативно върху всички.

За последните месеци бяха уволнени около 50 общински служители – това не е само чистка на политически противници, а на всички инакомислещи хора. Реваншизъм, който Благоевград не помни поне от последните 10 години.

Действията на избрания с гласовете на БСП кмет на Благоевград издават притеснението му дни преди Върховния административен съд да излезе с решение дали правомощията му следва да бъдат предсрочно прекратени.

На мястото на уволнените служители се назначават нови хора, които нямат нужния натрупан опит, за да се справят с предизвикателствата. Затова остава впечатлението, че тези хора се назначават с мисъл за предстоящите местни избори.

ПП ГЕРБ е демократична партия с ясни принципи, в основата на които са човешките права. Именно това е и причината да заявим своето несъгласието с подобни действия от страна на ръководството на Община Благоевград.

ПП ГЕРБ е партия, която спазва обещанията си и очаква същото от останалите партии, както и от представителите на институциите. За съжаление, действията на кмета на Община Благоевград са в разрез с нашите възгледи.

Именно инж. Румен Томов бе човекът, който в своята предизборна кампания сам нееднократно е заявявал, че няма да има уволнения и съкращения с политически привкус. Това обаче не се случва!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *