Учители: Пропуснатият материал не е най-важното, а здравето на децата

Дезинфекцирани училища, медицинска сестра пита всяко дете дали е здраво, инструктаж в първия час. Така са посрещнали учениците днес в повечето училища в Благоевград.

Няма отсъстващи ученици в повечето училища в областния център, показа проверка на Агенция БГ. При пристигането сутринта медицинска сестра  ги е чакала на входа. Питала всяко дете дали е здраво. В училищата е почиствано и дезинфекцирано, топло е. Учителите са категорични, че ще се справят с наваксването на материала, ако няма повече ваканции, но  не това е най-важното. Най-важното е опазване здравето на хората. Всеки учител първия час е направил инструктаж на децата за мерки за безопасност.

Мерките предвиждат всички площи в училищата да се дезинфекцират по 4 пъти на ден, тоалетните и коридорите ще се почистват след всяко междучасие, във всяка класна стая да има дезинфектант, а учениците да си почистват ръцете преди всеки час. Забранява се размяната на храни и напитки и по-близък физически контакт между децата и персонала – като например прегръдки и целувки между учениците.

Всеки директор на училище трябва да отчита конкретната обстановка и да преценява има ли нужда от маски в школото.

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *