Пусти улици ли, празен пазар ли, затворени магазини ли, вижте:

Когато тръгвах преди около час по центъра и пазара, не знам защо си мислех, че ще заваря пусти улици, празен пазар, затворени магазини. Все пак такава беше заповедта на кмета, респективно на Министерството на здравеопазването. Нищо подобно. Пазарът в пазарен ден беше пълен с хора. Е, нямаше ги масите, защото има забрана, но продавачите са си сложили продукцията на земята и си продават.  Да, това е препитанието им. Има и друга гледна точка, на самите производители. Дали е правилно, всеки си преценява.

Тръгваме по централната улица „Тодор Александров“ от Била до Ларго.  Почти като в обикновена събота. Хората се разхождат, тук-там някой с маска. А магазините си работят. 50 % от магазините на главната са с широко отворени врати. Е, продавачките са отвън пред магазина, рядко влиза някой вътре, но това е.

Питаме ги за забраната. Въртят се на другата страна, не искат да ги снимаме и казват, че заповедта все пак е за големи търговски центрове тип МОЛ, не за останалите и това е само масова психоза.

В аптеките се спазва някакъв ред. Влиза се по един. Не видяхме в хранителните магазини по центъра някакви опашки.

Не знам, всеки е отговорен за себе си, но  не спазваме правилата и това може да ни изиграе лоша шега.

Едни магазини затвориха, другите ще си изпуснат клиентите, може пък някой да е закъсал за обувки, облекло, чанти… Самодисциплината и стриктно спазване на указанията, обединението май не са ни много присъщи…

Вижте снимките, от днес са:

 

 

 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *