Социален патронаж в Петрич разнася и лекарства, кметовете на Разлог, Гоце Делчев, Банско с обръщения

Работещите в звено „Домашен социален патронаж“ при доставянето на храната на нуждаещите се в община Петрич ще питат живеещите сами и в невъзможност да се движат възрастни хора за нуждата им от лекарствени продукти. Кметовете и кметските наместници ще съдействат за доставянето на лекарствата по селата, а в града служители на Общинска администрация ще ги носят до адрес. Услугата за доставянето на храната ще се извършва в съответствие с всички хигиенно-санитарни изисквания и засилен контрол в т.ч. задължително с предпазни медицински маски и ръкавици от работещите в звено „Домашен социален патронаж“. Няма да се влиза в домовете на хората, които са в състояние да се движат. Ще се влиза особено прецизно без да се осъществява пряк контакт единствено при възрастните хора, които са в невъзможност да се обслужват и нямат близки хора при себе си. Това е разпореждането на кмета Димитър Бръчков.

Още от утре храната, която се доставя от Домашен социален патронаж вече ще бъде в еднократни съдове за употреба.

Кметовете на Разлог, Гоце Делчев, Банско излязоха със специални обръщения към хората.

Кметът на Разлог  призовава и помоли за стриктно спазване на ограниченията, особено в хранителните магазини, аптеките, а така също – задължително избягване на струпване на много хора на едно място, каквито са и детските площадки.

Уточни, че с временното спиране дейността на детските градини, родителите трябва да имат предвид, че се преустановява и дейността на Млечната кухня с адрес „Шарккьой“ 4 (намираща се в сградата на детска градина „Ален мак“- номер 4)

– Хранителните магазини, аптеките, дрогериите, банковите и застрахователните офиси ще работят при стриктно спазване на указанията на Националния кризисен щаб.

Ще продължи работата на услугата „Домашен социален патронаж“ при стриктно спазване на хигенните изисквания.

По график ще се прави дизенфекция на улици, паркови пространства и детски съоръжения.

Кметът на Гоце Делчев апелира  да се спазват ограниченията в обществения живот, въведени от министерство на здравеопазването.

Ограничете контактите с хора, ако кашляте или се чувствате зле за да предпазите и другите от заразяване.

Спазвайте домашна карантина ако сте пребивавалили в държави с разпространен коронавирус.

При влошаване на здравословното ви състояние, своевременно потърсете лекарска помощ.

Всичко, което можем да направим като местна власт, ще бъде изпълнено. Но то няма да е достатъчно, ако не получим вашата подкрепа, категоричен е Москов.

Препоръки даде и кметът на Банско.

Освен стриктното спазване на мерките, упоменати от Министъра на здравеопазването:

 

  1. Да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на Община Банско, в т.ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно – хигиенни условия. В противен случай, ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.

 

  1. Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно – хигиенни изисквания.

 

  1. Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости.

 

Препоръчвам да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *