Училищата в Пиринско тестват дистанционната форма

Десетки училища в Благоевградска област показаха във Фейсбук тестването на дистанционната форма на обучение. Други  директори пък уверяват, че учителите са професионалисти, които с готовност ще продължат да работят и преподават дистанционно.

Присъединяват се към призива на Министъра на образованието и науката:

„Родителите е необходимо да подкрепят процеса на преподаване и учене в електронна среда от разстояние“.

Едни от първите, които тестваха системата беше иновативното Първо основно училище „Св. Св. Кирили и Методий“ в Гоце Делчев. Те проведоха едно извънредно онлайн обучение по ИТ с доброволци от 6б клас. „Беше много полезно, интересно и забавно. Тествахме Teams, Zoom и Kahoot“, написаха на страницата си във Фейсбук.

От Благоевградска професионална гимназия също обясниха как ще се осъществи дистанционната форма.

  1. Чрез https://sites.google.com/site/informaticbpg , засега под формата на споделяне на материали /администраторите работят върху разработванена виртуални класни стаи/https://classroom.google.com/h

 

  1. учители да се включат с конкретни указания към класовете. Всички ученици и учители ще трябва да сисъздадт акаунт в Gmail.com Всеки ден ще провеждате учебни занятия по седмичното разписание, което имате, като началният час на дистанционните учебни занятия ще бъде от 9.00 часа и ще бъдат отразени в сайта на училището и фейсбук станицата и на https://sites.google.com/site/informaticbpg

3, Всички учители ще изпращат материалите на адрес megystt@gmail.com

Съобщение до учениците и техните родители изпратиха и от Пето СУ „Георги Измирлиев” Благоевград.

Имат и график за провеждане на дистанционните часове/уроци.

ПГИ „Иван Илиев“  също разясни  как ще стане обучението от разстояние.

Дистанционното обучението на учениците в ПГИ ще започне на 18.03.2020 (сряда) по график и правила, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на училището.

Това са само част от училищата, които тестват обучение от разстояние.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *