Банско временно се сбогува с английските си приятели

Поради създалата се извънредна ситуация с COVID 19 и наложената карантина над снежната перла, банскалии тъгуват по своите приятели от Англия. В официалната фейсбук страница на курорта се появи обръщение към английските гости и приятели на Банско.  Ето и цялото обръщение:

„Драги съграждани-англичани, тия дни осъмваме в Банско без вашето присъствие, без уличните разговори между нас – на калпав български и лош английски.

Дойде опасно време, което ни раздели. В последно време Банско са напуснали 342 английски туристи. И ние искахме престоят на туристите тук да продължи, защото Банско е световно известен курорт и спортен център. И ние губим от вашето отсъствие – губим приятелства, губим контакти, губим приходи.

Въведената над града ни карантина учуди и самите нас. И ние бяхме неподготвени за една заплаха, каквато не познавахме от края на Втората световна война.

Нашата община направи каквото беше по силите й да направи това кризисно време по-търпимо. Нашият приятел Джеймс Хюс беше в основата на организацията за отпътуването на британските туристи. През последната седмица осигурихме подслон и храна за над 100 англичани. Разбира се, помогнахме и на много руски, украински и други чуждестранни гости.

Ние, банскалии, сме твърди и трудно завързваме приятелства. Но когато го направим, то е докато над Пирина изгрява слънцето.

Сбогуването на Банско с „неговите“ англичани е временно. Скоро ще изпием по една нашенска ракия за здраве заедно.

Come back soon!

We miss you, ле?!“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *