Бербатов откри кампания „За героите в бяло“

Българският лекарски съюз стартира национална кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.

Зад кампанията с името и лицето си застана благоевградската футболна звезда Димитър Бербатов.

Изявеният спортист призовава, всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло.

Ежедневието на медиците не е чуждо на Димитър, чиято майка е била медицинска сестра. А днес, извънредната ситуация в работата на медицинските специалисти, прави темата още по-чувствителна. Затова той открива кампанията освен с призив и с лично парично дарение.

Ето какво казва Бербатов:

Открихме себе си в много трудна ситуация! Така искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри, болници, нашите правителствени институции, всички вие, които сте на първа линия и правите всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса! Майка ми е бивша медицинска сестра и знам какво е необходимо, за да се свърши работата, но честно казано нямам идея през какво преминавате всички вие в момента, за да спрете вируса! Най-малкото, което мога да направя, е да благодаря! Правя дарение и за нашата БМА – Българска Медицинска Асоциация, за да могат да си купят медицински консумативи – маски, ръкавици и др.. неща, от които трябва Надявам се и други хора да се присъединят към тази кауза, защото ние сме в този TOGHETET Останалите, моля, нека следваме инструкцията! Стой си вкъщи! Да, някои хора трябва да отидат на работа в тези трудни времена, моля бъдете внимателни, бъдете в безопасност и бъдете здрави! Останалите да си останем вкъщи! Ако имате нужда да излезете и по разпоредби, спазвайте правилата – маска, ръкавици, разстояние помежду си! Но нека не забравяме да се усмихваме! Когато сме у дома, имаме повече време за семейството / децата! Онзи ден чух по новините, че сега, когато няма толкова много хора по улиците / градчетата, реките са по-ясни, а също и въздуха! Факт!! Така че, когато преминем през всичко това, заедно, трябва да мислим как ще продължим от тогава нататък! Пазете се

Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

Кампанията „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *