Благовещение онлайн

Богослужението за утрешния празник Благовещение ще бъде излъчвано директно и онлайн във Facebook страницата на храм „Рождество Богородично“  Симитли.

Богослужението ще започне в 07:30 часа и ще продължи до 10:30 часа.

На 25 март Православната църква отбелязва празника Благовещение – денят, в който Дева Мария разбира благата вест, че ще роди непорочно заченат син, съобщена й от Архангел Гавриил. Това е един от постоянните празници в църковния календар, тъй като всяка година се чества на една и съща дата.

На Благовещение не излизайте гладни и с празни джобове..

На този ден се става рано и задължително се закусва, за да е богата годината. Всеки трябва да излиза от къщи с пари в джоба, та ако го закука кукувицата, да има пари през цялата година.

На Благовец всяка рана зараства бързо, затова на този ден се пробиват ушите на момичетата, а животновъдите дамгосват стадата си и правят резки на ушите на животните, за да могат да ги разпознават.

На Благовец се садят цветя, защото ще пораснат особено ароматни и красиви. На този ден жените засаждат лехите с разсад, за да станат зеленчуците сладки. Пчеларите отварят за първи път кошерите и пускат пчелите навън, за да събират мед.

А днес отец Андон Шавулев от благоевградската църква „Въведение Богородично“ излезе със специално видео обръщение. Той призовава да вярваме и да се молим.

„Пазете се, защото като пазите себе си, пазите и другите. Храмовете не са затворени и няма да бъдат. Не забравяйте да се молите, ако някой е дошъл в църквата, няма да го върнем. Вярвайте и се молете. Бог да ви благослови“, се обърна към благоевградчани отец Шавулев.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *