Виртуалната класна стая приветства музикалните епохи

Ученици и техни гости се пренесоха в различни музикални епохи по време на втория открит урок във виртуална класна стая на СУ Симитли. Урокът бе на тема „Танците в композиторското творчество“ и бе проведен в VIIa клас от Александър Георгиев – старши-учител по музика на СУ „Св .св. Кирил и Методий“ Симитли. Урокът се проведе във виртуална класна стая, в платформата MicrosoftTeams.

В началото на часа учениците заедно с преподавателя си г-н Георгиев си припомниха знания за танците от минали часове и минали класове. След това се запознаха с танците като части от няколко музикални произведения, като инструментална суита от композиторът Бах, Симфония на Моцарт, откъс от балета „Лебедово езеро“ Чайковски и други. Продължиха с практически задачи и упражнения и за финал обсъдиха подробности около предстоящата домашна работа, на фона на оригиналната версия на песента на Стефка Съботинова — Притури се планината.

„С мажорно настроение ни зареди откритият онлайн урок по музика в VII „а“ клас на г-н Александър Георгиев. Под звуците на Унгарския чардаш се пренесохме в различни музикални епохи – от барок до романтизъм. А чрез клипа от домашната им работа – откъс от филма „StepUp 4 Revolution“, се насладихме на съвременен танц, изпълнен под звуците на ремикс на българската народна песен,, Притури се планината. “– коментира директорът Таня Янкова.

Александър Георгиев е старши-учител по музика в СУ Симитли и притежава дългогодишен професионален опит. Той получи висока оценка, както от ръководството на училището, така и от гостите на открития урок.

„Благодаря на всеки един преподавател на нашето училище, за желанието, упоритостта и готовността, с които преподават дистанционно на нашите ученици. Благодаря на учениците, които активно участват във всеки един урок. Благодаря и на родителите, че подкрепят и помагат на своите деца и учителите в този труден период и нов процес на обучение“ добави още директорът.

Дистанционно на открития урок присъстваха ръководството на училището – директорът Таня Янкова, зам. директорът Йорданка Памуклийска и зам. директорът Борислав Дафков, директори на други училища, както и учители и ученици.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *