Термоскенер на входа на община Благоевград

До дни се очаква термоскенер, който ще се постави на входа на общината. Той ще бъде поставен във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

От предходната седмица на всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция. На гражданите се раздават предпазни маски и от екипите в Оперативен щаб, който се помещава в сградата на общинската администрация /Информационен център при зала „22 септември“/.

А всеки ден общината се затваря за граждани от 12:30ч. до 13:30ч. за дезинфектиране. От 21 март 2020 г. започна и дезинфекцията на селата в община Благоевград.

По разпореждане на кмета Румен Томов, болниците и социалните звена на територията на община Благоевград получават предпазни маски, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус и обявеното извънредно положение в страната, както следва:

„МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД“ АД – гр. Благоевград – 200 бр.

„СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ СВЕТИ МИНА“ ЕООД, БЛАГОЕВГРАД – 150 бр.

“Многопрофилна болница за активно лечение ПУЛС” АД – 100 бр.

,,СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – БЛАГОЕВГРАД“ ЕООД – 100 бр.

,,Център за психично здраве“ЕООД – 50 бр.

Социалните звена на територията на общината са получили до момента 930 бр. предпазни маски, 241 100 бр. кутии за еднократна употреба за храната, която се раздава чрез социалните услуги: Домашен социален патронаж и Обществена трапезария, както и 50 400 броя торбички. Раздадени са дезинфекциращи апарати ръкавици и маски на членовете на Оперативния щаб – 600 на брой.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *