Хореограф оставя торбички с храна по дърветата

Хореографът Мартин Влахов, ръководител на Денс център Влахов, поде прекрасна инициатива  и моли всеки, който има желание, да я последва.

Танцьорът на Ансамбъл „Пирин” постави торбички с храна по  дърветата пред дома, където живее, за нуждаещи се хора от Благоевград.

Ето какво написа:

Моля всеки, който има желание да последва тази инициатива… Предпочетох консерва русенско, питка хляб, банан и шоколадова двойна паста за днес… И щастието настъпи, когато след три часа 4 от пакетите бяха взети… Хубавото в случая е, че хората, които са имали нужда от тази храна са разбрали посланието,, вземи, това е за теб,, … А още по хубавото е, че са помислили и за друг, като са оставили другите пакети за някой друг нуждаещ се…

И заваляха десетки коментари и поздравления за това, че е човек с голямо сърце и че дава не просто храна, а надежда.

А само преди няколко дни Влахов помогнал на човек в нужда.

Ето как:

Не искам да влизам в риторики и съм далеч от мисълта да изглежда хвалебствено та.. Затова ще кажа само..

Днес стоейки на терасата бавно минаваше този човек… Зарадвахме му се с жена ми, че носи маска и се пази, докато… Не отиде при кофите и започна да рови… Откачих. .. Влязох до вътре и когато излязох пак тичайки да не го ,,изпусна“, отидох на балкона и той беше отишъл на 10-ина метра напред. Викнах му дали има нужда от пари два пъти… Защото когато на третия път се обърна и явно ме беше чул ми направи жест с ръка, че не чува добре.. Повиках го да приближи и го питах дали има нужда от нещо… Пак посочи, че не чува.. Пуснах му 20 лв в щипка той ги взе и попита – Какво е това? Отговорих: Вземи ги да пиеш едно кафе… Той видимо се притесни и каза : – Добре.. Нека пия едно кафе за твое здраве… Чухте ли??!! За мое здраве.. Хора МОЛЯ ВИ.. Ако видите пенсионер да рови или да разберете, че има някаква нужда помогнете му.. С каквото можете… Не мога да се примиря, че повечето ровят по кофите. Човекът беше чист и добре облечен… Дори чантата му беше чиста.“, написа Мартин Влахов.

Дали ще последваме примера му, зависи само от нас!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *