134 души под карантина в гоцеделчевско

В община Гоце Делчев под карантина са 134 души, които са се прибрали от чужбина или са работили на обекти в град Банско. Те са основно от гр. Гоце Делчев и селата Брезница, Мосомище, Лъжница, Буково, Господинци, Борово, Баничан.

Най-важното в този момент е спазването на карантина от всички лица, които са поставени под нея, както и самоизолацията на останалите.

Всеки ден обаче, продължават да се прибират хора от чужбина по родните си места в града и селата от община Гоце Делчев. Разчита се до голяма степен на тяхната отговорност – да спазват стриктно 14-дневната карантина, но се разчита и на гражданската активност на обществото.

Предоставена е денонощна телефонна линия в случай, че неврокопчанин забележи някой, който нарушава наложената карантина, да съобщи на властите.

„Изключително важно е всеки един от нас да бъде отговорен в тази ситуация, не само към себе си и своите близки, но и към околните. Затова ви призоваваме – спазвайте разпоредбите, защото само така можем да се справим с извънредното положение в което се намираме“, апелират от Общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *