КПП-та и на входа на Гоце Делчев

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов издаде заповед Районно управление на МВР да организира контролно-пропускателни пунктове.

През пазарните дни от 6 ч., сутринта, до 18 ч. на входно- изходните пътища на града ще бъдат организирани контролно-пропускателни пунктове, на които полицаи ще контролират влизането и излизането на хора и превозни средства.

Кои са мотивите за това затягане на контрола на движението в града, обясни градоначалникът в телефонното интервю:

 

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес, транзитно преминаване през територията на гр. Гоце Делчев. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ или документ за самоличност.

Мерките, посочени в настоящата заповед, се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на противоепидемчните мерки ще бъдат причиняване на значителни или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, се казва още в заповедта.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *