Затвориха пътя на тарикатите, заобикалящи КПП-та

Пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино ще бъде затворен за движение и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци. Решението беше взето на заседание на Кризисния щаб на община Благоевград.

Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи за ограничаване на достъпа до Благоевград с извършване на проверка и непреминаването през обособения за целта контролно- пропускателен пост.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната.

Всички жители на територията на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити мести / търговски обекти, обществени сгради, транспорт и други/

В Оперативния щаб към община Благоевград към доставките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора и поставените под карантина лица ще бъдат включени и хора от Съюза на военноинвалидите.

Заявките се приемат всеки ден, включително събота и неделя, на обявения горещ телефон 073/88-44-61, разкрит към Оперативния щаб.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *