Обсъждат дистанционни заседания на ОбС

Провеждането на дистанционни електронни заседания на постоянните комисии към ОбС обсъждаха на заседание. Комисията за изготвяне на правилника на общински съвет се събра, за да се обсъдят наложителни промени в Правилника за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Ще се използва онлайн електронна платформа в реално време, по време на обявено с решение на Народното събрание извънредно положение на територията на Р България или други форсмажорни обстоятелства, които възпрепятстват редовното провеждане на заседанията.

Направените предложения за промени от членовете на комисията са предвид усложнената епидемиологична обстановка и с оглед на това, че са постъпили множество предложения в Общински съвет Благоевград, касаещи жителите на община Благоевград, които чакат да бъдат решени и разгледани на сесия.

Очаква се предложените изменения на правилника от общинските съветници във връзка с днешното заседание, да бъдат окончателно приети от комисията след детайлното им обсъждане на 06 април /понеделник/.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *