Утре на пазар с вход и изход, в една посока и на 2 метра

Отварят утре открития и закрития пазар в Благоевград. Той ще бъде с вход откъм моста и изход към бул. „Джеймс Баучер с еднопосочно движение.

От 7.30 до 9.30 часа е времето за пазаруване на хора над 60-годишна възраст. Всички търговци и клиенти задължително трябва да носят маски и да спазват дистанция от минимум 2 метра.

Ще бъде отворено и отделението за някои млечни продукти в закрития пазар при същите засилени мерки за безопасност, разпоредени от здравния министър Кирил Ананиев.

Откритият и закрит пазар в Благоевград започват да работят при нормален режим, при спазване на строги противоепидемични мерки

Задължават се продавачите да осигурят предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да използват ръкавици и маски, и да предоставят на купувачите предпазни средства /ръкавици/, строго да се спазва лична хигиена и дезинфекция. Всички купувачи и посетители трябва да бъдат с маски.

Не се допуска струпването на повече от две лица на едно място, както и спазване на дистанция от минимум 2 метра.

Директорът на общинския пазар се задължава да предприеме всички необходими действия с оглед предотвратяване струпването на много хора на едно място, като бъде създаван и специален ред за пазаруване.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *