Ще търсят ли компромис за гоцеделчевската болница в понеделник?(видео)

Отложиха за понеделник казуса с гоцеделчевската болница. Извънредната сесия на Общински съвет – Гоце Делчев днес бе за вземане на решение за освобождаването на управителя д-р Улевинов като управител на дружеството и избирането на временен управител.

Поради наложената карантина присъствието на медии в залата не бе разрешено. Заседанието започна с предложение на кмета на общината Владимир Москов, за да има по-голяма яснота, да се изчакат резултатите от прокурорската проверка, която тече в момента в болницата. Първоначално предложението на кмета не  бе прието, но след кратка почивка бе постигнат консенсус. Първоначалната комисия беше променена, като в нея се включат по един представител от всички политически сили под председателството на кмета Москов. Да се проведе ново заседание на Общинския съвет за решаване на този труден казус в понеделник, 13 април, решиха съветниците.

На заседанието в Гоце Делчев бе и евродепутатът Андрей Новаков, който каза, че е горд, че съветниците от ГЕРБ са инициирали тази извънредна сесия.

Трябва да се намери взаимен компромис, защото все пак не можем да сменяме управителите през няколко месеца, заяви общинският съветник Димитър Бояджиев.

Въпреки напускането на няколко лекари, болницата продължава да функционира нормално и дори днес там са извършени четири операции, заявиха лекари, пожелали да не напускат болницата.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *