20 молби за 183 социални жилища

183 са социалните жилища изградени със средства по оперативната програма. Към настоящия момент са подадени 20 молби за настаняване в тях. Жилищата са в готов за настаняване вид – напълно обзаведени с мебели, електродомакински уреди, телевизори и оборудвани бани. Служителите на общинска администрация извършват проверка на данните декларирани от гражданите. Края на месец април предстои разглеждане и одобрение на заявените за настаняване молби.

Община Благоевград разполага с 479 на брой общински социални жилища. Одобрена е картотеката за настаняване за 2020 г. Същата е качена на сайта на Общината и в нея има картотекирани 83 души. Към момента няма свободни жилища за настаняване на картотекираните лица. В случай на освобождаване на част от тях, ще започне настаняването на одобрените по картотеката заявители. Кметът Румен Томов поднови договорите на наемателите, с изтекъл 3-годишен срок.

Румен Томов и заместник-кметът по строителството Евгени Терзиев посетиха новите социални жилища в IV-ти микрорайон в Благоевград. Социалните жилища са изградени по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *