Маска за всеки! Всеки с маска е задължително!

И задължение е вече да бъде с маска на открито. За местните в община Симитли има маски, които се раздават на всеки. 2 000 маски за защита и борба с коронавуриса осигуриха общинският кмет и сина му, депутат. Започна масовото раздаване на маските. Всеки може да получи маска пред сградата на Общинска администрация Симитли. Организирани са екипи, които раздадат маски и в кварталите в града. Защитни маски са предадени на кметовете по населените места в общината със задачата да бъдат разпределени сред нуждаещите се.

Маските са висококачествени трипластови, за многократна употреба в превенцията срещу COVID-19. Маските са осигурени от кмета Апостолов и сина му, депутат Стефан Апостолов, закупени са с техни лични средства. Те призовават всички да бъдем отговорни към себе си и околните и да останем в домовете си, защото само така ще се справим по-бързо и по-лесно в този труден период.

В събота за първи път бяха и на пазар симитличани. За първи път от месец насам, от обявяването на извънредното положение, пазарът работи.

Организирано беше еднопосочно движение в рамките на пазара, което бе обозначено с информационни табели и ограждения. Търговци и купувачи показаха дисциплина и отговорност, спазиха всички изискавания и разпореждания от кметската заповед за осигуряване на лична и обществена сигурност, съблюдавани от общинари и полицаи.

Преди началото и след края на работния ден за пазара бе напревена дезинфекция.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *