Ако мислите, че ще ви се размине, актове и за сбирки пред блока

Групи от хора  си седят  пред блока на пейките, пушат си, плюят си семки, разхождат се…. Като ги гледаш, все едно нищо не се е случило. Всичко това може да се види в  благоевградския квартал „Ален мак“ . Почти от началото на извънредното положение  имаше такива, които не се съобразяват с карантината и си мислеха, че ще им се размине. Да, ама не. Преди няколко дни униформените минаха с патрулката и направиха забележка, като ги разгониха.

Но вчера вече започнаха и актовете.

Органите на реда продължават да следят за нарушители на мерките за ограничаване разпространението на коронавирус.  За нарушители, които  са навън без причина и не се съобразяват с наложените мерки съставените актове са по чл. 63 от Закона за здравето.

Това наказание грози не само тези, които са поставени под карантина и не я спазват, но и всеки, който нарушава въведените ограничения за придвижване, посещение на определени места и забраната за събиране на повече от двама човека на едно място.

Така че, щом е такава ситуацията,  е добре да се отнася за всички, а не някои да си мислят, че пак може да минат метър и да им се размине.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *