Ето кога се подават документи за детските градини:

От 14 до 28 май ще се подават заявления за прием в детско заведение в Благоевград. Община Благоевград актуализира  графика на дейностите по осъществяване на прием на децата в детските градини на за учебната 2020/2021 година.

Ето и подробностите за тези родители, на които им предстои това:

До 3 юни на текущата година – попълване на протокол, утвърден от директора, с класираните заявления, отговарящи на изискванията за прием в детското заведение и представяне на същите за проверка с цел идентифициране на деца, приети в повече от едно детско заведение от Сектор ‘‘ Информационно и техническо обслужване ‘‘ при Община Благоевград.

До 08 юни – Уведомяване на родителите за дублиран прием на деца в повече от едно детско заведение на територията на община чрез списък и/или телефонно обаждане.

До 12 юни – Изтегляне на документи, в случай, че детето не е прието.

До 17 юни  – Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на първи етап на класиране.

От 18 до 23 юни – Записване на детето в предпочитаното детско заведение, за което е набрало минималния бал за класиране, чрез подаване на декларация по образец.

До 24 юни – Обявяване на незаетите места след първи етап на класиране.

26 юни – Попълване на незаетите места след първи етап на класиране.

До 30 юни – Изготвяне и утвърждаване на списъците с приетите деца при реализирания прием в детското заведение на втори етап на класиране.

До 03 юли – Попълване на незаетите или освободени места в групите на детското заведение.

От 31 август до 11 септември – Децата, приети в първа възрастова група на детските градини постъпват в детското заведение.

От 31 август за постъпване в първи клас – Децата от детските градини се изписват от детското заведение.

Освободените места се обявяват на електронната страница на Община Благоевград (www.blgmun.com) и в детското заведение до 21 септември на текущата година.

Приемането на децата в яслените групи към детските градини и в детските градини се извършва целогодишно при наличието на свободни места.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *