Може ли да се снимаме с книги, а не само с козунаци и яйца?

Предизвикателство към учениците отправи учител по български език и литература от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград. Атанаска Костадинова поиска гимназистите да се  снимат с любима книга или да напишат красиво и на правилен български език любим цитат от книга.

Самата тя  отговори на предизвикателството със снимка с много книги,  заснети в библиотеката на парламента във Франция.

Смята, че, когато ежедневието ни е изпълнено преди всичко с идеи за козунаци и шарени яйца, всъщност би трябвало да бъде времето, когато човек да се смирява и да размишлява за важните неща в живота, за истинските духовни ценности. Затова им предлага да насочат вниманието си към нашата най-ценна сила – мисълта! „Тя е тази, която може да ни изведе от всяка трудна житейска ситуация, в каквато се намираме всички ние именно на този Великден. Силата на мисълта ни отличава от множеството. Един велик швейцарски философ и писател е казал: „Дали човек чете или не чете – това веднага се забелязва. Между хората няма по-голяма разлика от тази.“, написа преподавателят.

Костадинова отправи предизвикателство към любителите на четенето и към всички, които искат и могат да се различават от множеството – да публикуват в коментар своя снимка с любима книга в ръка или пред домашната библиотека, или пък любим цитат от книга.

Нека преброим колко от нас обичат четенето, когато то не е по задължение! С надежда, че много от вас четат книги в тези особени дни, когато трябва да си останем вкъщи, за да предпазим себе си и любимите си хора. Бъдете здрави и не спирайте да развивате силата на своята мисъл, пожела още учителят.

Най-оригиналните снимки ще бъдат включени в Национален маратон на четенето. Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Е, засега във Фейсбук страницата на гимназията има само снимки на яйца и козунаци.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *